Scratch – igrom do znanja i napretka

Današnji svijet je prepun novih infomacija i tehnologija te je intenet najčešći medij s kojim dolazimo u doticaj s njima. Stoga, željeli bismo Vam pokazati jednostavan alat s kojim Vaša djeca mogu stvarati vlastite igre i pri tome usvajati znanja potrebna za budućnost na jednostavan i siguran način. 

Scratch je samo jedan od mnogih alata koji se često koristi u svrhu podučavanja djece kreativnom razmišljanju i rješavanju problema kroz programiranje. To je jednostavan programski jezik u kojem djeca ne pišu kôd već spajaju kockice i puzzle kako bi usvojili razne koncepte i naučili programski razmišljati. Alat je prilagođen djeci osnovnoškolske dobi pa se stoga fokus stavlja na vizualni pregled i programiranje likova u svrhu stvaranja animacija i igara. 

Kroz to stvaranje djeca imaju priliku naučiti osnovne programske koncepte (petlje, strukturu programa, osnove naredbe), a zapravo stvaraju svoju vlastitu igru koju Vam mogu s ponosom pokazati.

Ukoliko imate dodatnih pitanja vezano uz tehnologije prenošenja znanja, slobodno nam se javite preko naše kontakt stranice.

Leave a Comment

Your email address will not be published.