navuci djeci osmijeh na lica

treba te STEMALICA

Želiš volontirati, a ne znaš kako i gdje? Možda nemaš prethodnog iskustva, ali želiš pomoći; a možda imaš puno iskustva koje želiš prenijeti drugima?

Voliš raditi s djecom i vjeruješ da je osnovno obrazovanje u STEM-u važno, neovisno kojim se zanimanjem bavili?

Javi nam se preko kontaktnog obrasca na stranici ili nam pošalji email na Udruga stemalica.
Veselimo se upoznati te!

Aktivnosti u udruzi

Želiš li pomoći u održavanju radionica ili imaš iskustva s vođenjem radionica? Voliš prenositi znanje djeci ili možda želiš steći više iskustva u održavanju radionica? Odlično, održavamo radionice za djecu iz osnovnih škola – tako je, od mališana do teenagera. 🙂

Programski jeziku s kojima radimo su Scratch za mališane i u Python za starije. Rješavamo praktične probleme iz stvarnog svijeta te potičemo kritično razmišljanje i interes za buduća zanimanja inženjera i istraživaća.

Osim toga, radimo sa hardverskim komponentama kao što su Lego Mindstorms roboti i Croduino setovima (baza je Arduino). Sa bazom u programiranju djeca mogu vidjeti kako njihovi programi pokreću ili mijenjaju svijet oko sebe.

Navedene radionice kreću u 10. mjesecu i traju do 5. mjeseca iduće godine tako da prate školske godine, a Održavaju se jednom tjedno

Osim standardnih cjelogodišnjih radionica, radimo i na povremenim radionicama, kao što su Proljetni BIND ili natjecanje Generacija NOW na kojima smo sudjelovali.

Ako te hvata nesigurnost i ne znaš kako ćeš se snaći na radionicama, nemoj se brinuti! Tu smo za tebe i zajedno radimo na tome da djeci što bolje prenesemo znanje. Uhodat ćeš se dok kažeš STEMALICA!

Nije ti zgodno dolaziti na radionice ili ti termin ne odgovara, a svakako želiš pomoć? Često se sjetiš osnovne škole i kažeš si: “E da smo ovako učili, sad bi i ja to znao/la.”? Kreativna si osoba i shvaćaš da učenje treba biti i zabavno te da najbolje učimo radeći?

Izvrsno, STEMALICA konstantno razvija nove materijale i radi na proširenju programa za osnovne škole. Uz tvoju pomoć, mogli bismo djeci još više približiti STEM i učiniti učenje još korisnijim i zabavnijim. 😀

Lijepo je održavati radionice i kreirati materijale, ali tebe zanima nešto drugo. Želiš naučiti kako viziju udruge približiti drugima i naučiti kako komunicirati preko društvenih mreža? Vjeruješ da je obrazovanje važno i želiš nam pomoći da to prenesemo ostatku svijeta?

Trenutno imamo Facebook stranicu i Instagram profil, a radimo na Mailchimp integraciji kako bi imali newsletter. Tako ćemo omogućiti da pratitelji naše Udruge budu obaviješteni o zbivanjima i radionicama koje provodimo.

I dalje sumnjaš jer nisi tip za društvene mreže? Nema problema, razumijemo tvoj tradicionalni pristup. Upravo zato imamo i ovu web stranicu. Želiš li naučiti kako se web stranica održava i pomoći nam u pisanju novih sadržaja, onda je ovo za tebe. 🙂

Slika govori 1000 riječi. Slažemo se i zato trebamo dobre slike koje će govoriti o našoj viziji i misiji te privući nove polaznike radionica i članove u udrugu. Ako si kreativna osoba koja uživa u izradi plakata, brošura, promotivnih materijala, grafike i sve ostale popratne dokumentacije, blago nama što smo te našli!

Web stranicu smo uredili, no vjerujemo kako uvijek postoji napredak u metodama prezentacije trenutnih uspjeha. Nemoj oklijevati, javi se! 🙂

Dok čitaš sve ovo prethodno pitaš se: “Ma sve je to lijepo, ali tko će to financirati?” – izvrsno pitanje! Ambicije STEMALICE rastu iz godine u godinu i potreban nam je netko tko će nam pomoći da našu viziju pretvorimo u stvarnost. Za to je potrebno pronaći financiranje, kontaktirati firme, razgovarati s ljudima, pratiti natječaje i sudjelovati u pisanju istih. Jasno nam je da je to puno posla i zato na tome radimo zajedno. Idemo omogućiti djeci da grade budućnost. 😉

Sve dosadašnje prijatelje Stemalice možete pronaći na stranici prijatelja Stemalice