cilj nam je

probuditi znatiželju

ŠTO RADIMO?

Naša filozofija o STEM radionicama je jednostavna – vjerujemo da teorija bez prakse bude vrlo brzo zaboravljena. Stoga, naglasak je na praktičnom radu i rješavanju problema kako bi djeca naučila primijeniti naučena znanja. Sve radionice se održavaju na Fakultetu elektrotehnike i računarstva na adresi Unska 3, Zagreb i održavaju se u grupama do 10 djece. Sva plaćanja je moguće obaviti do 4 rate. U slučaju da roditelj prijavljuje više djece, cijena programa je niža za 15% u slučaju drugog djeteta, te 20% za svu ostalu djecu.  Dodatno, u školskoj godini 2020./2021. posebno brinemo za zdravlje svih nas te se radionice održavaju uz pridržavanje sljedećih epidemioloških mjera:
  1. obavezna dezinfekcija ruku na ulazu u učionicu 🤲
  2. obavezno nošenje maske za vrijeme radionica 😷
  3. održavanje primjerenog razmaka između djece 👩‍💻 🧑‍💻
01.

— Kreativno programiranje

Željeli biste da Vaši klinci istraže nevjerojatan svijet programiranja, a da pritom imaju priliku izraziti svoju kreativnost i maštu?

Kroz učenje osnova programskog razmišljanja te kroz igru i vizualizaciju, djeca će usvojiti i matematičke pojmove koji se smatraju naprednima za njihovu dob. 

Za koga su radionice?

Radionice kreativnog programiranja namijenjene su djeci u 1. i 2. razredima osnovne škole.

Više detalja o programu

Program se sastoji od 20 radionica u trajanju od 60 minuta. Termin radionice je četvrtkom od 18:00 do 19:00.

Cijena programa je 600 kn.

02.

— Osnove programskog razmišljanja

Susreće li se Vaše dijete prvi puta s programiranjem ili ste već bili na radionicama i upoznato je s osnovnim pojmovima? Koji god odgovor bio; izvrsno!

U slučaju da je Vašoj djeci prvi puta da se susreću s programiranjem, važno je da na početku izgrade zdrav pristup rješavanju problema i usvoje osnove. Ako dijete već zna osnovne, ponavljanje i pogled iz drugog kuta samo će osnažiti već postojeće znanje.

Za koga su radionice?

Radionice osnova programskog razmišljanja namijenjene su djeci od 3. do 5. razreda osnovne škole.

Više detalja o programu

Program se sastoji od 25 radionica u trajanju od 60 minuta. Termin radionice je četvrtkom od 19:15 do 20:15.

Cijena programa je 1000 kn.

03.

— Primijenjeno programiranje

Bez obzira susreće li se Vaše dijete prvi puta s programiranjem ili već zna osnove, ideja programa primijenjenog programiranja je pokazati širok spektar primjene vještine programiranja u drugim područjima.

Program je namijenjen da pokaže djeci kako je programiranje vještina koja im može pomoći u životu, bez obzira koji profesionalni put kasnije odabrali.

Za koga su radionice?

Radionice primijenjenog programiranja su namijenjene djeci od 6. do 8. razreda osnovne škole budući da djeca te dobi već imaju dovoljno razvijene vještine korištenja računala.

Više detalja o programu

Program se sastoji od 24 radionice u trajanju od 60 minuta. Termin radionice je utorkom od 19:00 do 20:00.

Cijena programa je 960 kn.

04.

— STEMALICA First Lego League

First Lego League (FLL) je globalno natjecanje u kojem sudjeluje više od 67000 timova iz preko 110 zemalja svijeta. Od školske godine 2020/2021, STEMALICA pokreće svoj FLL tim.

Ovaj program je namijenjen djeci koja se nalaze između programa Osnove programskog razmišljanja i Primijenjenog programiranja te nam u STEMALICI služi kao prijelaz.

Više o First Lego League natjecanju možete saznati na službenoj web stranici.

Za koga su radionice?

STEMALICA FLL je namijenjen djeci od 3. do 5. razreda osnovne škole koja imaju prethodnog iskustva s programiranjem u Scratchu.

Više detalja o programu

Radionice se održavaju svaki tjedan do sredine siječnja tj. do državnog natjecanja. Točan datum održavanje natjecanja nije poznat. Svaka radionica traje 90 minuta i planira se održati barem 15 radionica prije natjecanja. Termin radionice je ponedjeljkom od 19:00 do 20:30.

Cijena programa je 1125 kn.

05.

— Osnove elektrotehnike

Vaše dijete je već steklo osnovna znanja iz programiranja u školi ili kroz izvanškolske aktivnosti, koji je sljedeći logični korak?

Osnove elektrotehnike će djeci dodatno proširiti i osnažiti postojeća znanja te usaditi nova kroz praktičan rad i stvarne projekte.

Ideja programa je da se djeca upoznaju s osnovnim pojmovima u elektrotehnici i upoznaju se s čitavim nizom senzora i elektroničkih komponenti.

Za koga su radionice?

Radionice osnova elektrotehnike su namijenjene djeci od 6. do 8. razreda osnovne škole koja imaju prethodnog iskustva u programiranju (u školi ili na radionicama izvan škole).

Više detalja o programu

Program se sastoji od 20 sati radionica. Trajanje jedne radionice je 90 minuta. Termin radionice je srijedom od 19:30 do 21:00.

Cijena programa je 1300 kn.

06.

— Program stiže u školskoj godini 2023./2024. 🙂